Achtergrondgeluiden maskeren

grasmaaier-header

Onze bib ligt tijdens de verbouwing middenin een werfzone. Werken met de geluiden van een drilboor of verstekzaag op de achtergrond is niet zo aangenaam. Ook wie nu zit te studeren met luidruchtige buren snakt waarschijnlijk naar een beetje rust. Soms kan je je beter concentreren door met een beetje geroezemoes of vage geluiden scherpe en storende achtergrondgeluiden te maskeren.

Studeren of werken met muziek is over het algemeen geen goed idee en zorgt niet voor een betere concentratie. Stilte blijft volgens studies nog altijd de beste werk/studeer omgeving. Creatief werk kan eventueel wel beter gaan met een gemiddeld achtergrondgeluid.

Hoe storend geluiden of absolute stilte zijn, is een zeer persoonlijke aangelegenheid en zal ook variëren naargelang de taak die je aan het uitoefenen bent. Een beetje uit te testen dus en hiervoor kan je onder andere beroep doen op websites die achtergrondgeluiden aanbieden. Koptelefoon op en volumeknop open:

Coffitivity

Deze website specialiseert zich in koffieshopgeluiden. Wist je dat J.K.Rowlings, schrijfster van de Harry Potterboeken de eerste boeken schreef in de cafés van Edinburgh?
Het gemurmel heeft een verrassend rustgevend effect. Probeer het eens!

  • surf naar coffitivity.com
  • kies in het linkervak Café Library voor één van de gratis audio-opnames. Dit zijn degene zonder ster: Morning Murmur, Lunchtime Lounge of University Undertones.
  • koptelefoon op en klik op de pause/playknop op de speler boven de Café Library om het geluid af te spelen.

Noisli

Zijn cafégeluiden niet je ding?  Dan kan je Noisli proberen. Hier kan je kiezen uit natuurgeluiden die je solo of in combinaties afspeelt bv. een regenbui met een knapperend haardvuur.

  • surf naar www.noisli.com. Indien je een dialoogkader in beeld krijgt omdat je via Chrome surft, dan sluit je dit gewoon.
  • de pagina staat vol pictogrammen die elk symbool staan voor een geluid. Klik erop om het geluid af te spelen. Elk geluid dat je aanklikt blijft spelen tot je er weer op klikt om het uit te zetten. Je kan als je wil meerdere geluiden combineren door ze één na één aan te klikken. Onder de geluiden die afgespeeld worden zal een streepje met een bolletje verschijnen. Dit is een volumeregelaar waarmee je een bepaald geluid sterker of minder aanwezig kan maken.
  • bovenaan de pagina staan enkele knoppen met voorgeprogrammeerde geluidscombinaties zoals productivity en relax.

MEER INFO

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s