Huishoudboekje met Excel

boekhouding-header

Als je graag een overzicht maakt van je inkomsten en uitgaven, dan kan je jezelf flink wat rekenwerk besparen als je de gegevens invult in een aangepast excelbestand. In de bib vind je boeken zoals Excel voor Senioren met uitleg over het aanmaken van begrotingen en het opvolgen van beleggingen en spaargeld.
Maar veel sneller gaat het wanneer je gewoon een kant-en-klaar excelbestand kan downloaden. Je hoeft dan alleen nog maar de cijfertjes in de juiste vakjes in te vullen. We vonden online enkele handige bestanden via de zoekterm persoonlijk budget sjabloon.

  • Gezinsbudget per maand: bovenaan vul je je loon in en eventueel bijkomende inkomsten, onderaan staan verschillende rubrieken waar je je uitgaven kan noteren. Er is telkens een kolom voorzien voor de geschatte kost en de werkelijke uitgave. Meer info over dit bestand vind je op seniorweb.nl.
  • Persoonlijk huishoudboekje: bovenaan vul je het saldo van je verschillende rekeningen in. Onderaan voeg je rij per rij elke uitgave toe en kies je telkens met welke rekening je die betaalt. Een soort geldthermometer laat meteen zien hoeveel van je budget je al gebruikt hebt. Het tabblad Maandelijks Overzicht past zich niet automatisch aan. Heb je de voorbeelddata overschreven met je eigen gegevens in de vakjes op het tabblad Persoonlijke Money tracker dan moet je op het tabblad met het maandoverzicht nog even rechts klikken in de cel met de titel Details, vlak onder Uitgavenoverzicht. Kies de optie vernieuwen. De nieuwe maanden en data zullen nu zichtbaar worden.
  • Persoonlijk budget Nibud: een budgetbestand met meerdere tabbladen en heel veel invulvakjes. Dit is een vrij uitgebreid bestand met meerdere tabbladen die aan elkaar gelinkt zijn. Het bestand bevat geen voorbeeldcijfers. Vul gewoon de lege vakjes in die voor jou van toepassing zijn en bekijk het jaaroverzicht op het laatste tabblad.
  • Huishoudelijk budget: dit budgetbestand hoef je niet te downloaden, maar kan je online invullen via Google Excel. Hiervoor heb je wel een Googleaccount en internetverbinding nodig. Het bestand bevat een kolom voor de geschatte kosten, de werkelijke uitgaven en het verschil tussen beiden. Er is plaats voorzien voor 2 inkomens en extra inkomsten. De cijfers kleuren rood als je boven je budget gaat.

Bekijk de bestanden en download het bestand dat het beste bij jou past. Doe even een snelle test met fictieve cijfers. Niet tevreden? Probeer dan een van de andere sjablonen.

MEER INFO

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s