Testrit-filmpje van je Google Mapsroute

Heb je een route uitgestippeld via Google Maps, dan kan je die via Street View al even verkennen. Maar misschien is het handiger om de hele route te bekijken in een filmpje?

Triatleet Brian Folts maakte een  website waarmee je online een filmpje kan maken van je routebeschrijving. Je hoeft niets te installeren en je moet je ook niet aanmelden.

Digigids heeft het uitgetest en het werkt prima. Enkel bij viaducten en bruggen verspringt het beeld op een rare manier. Gelukkig kan je de snelheid aanpassen en de  pauzeknop gebruiken. Het filmpje downloaden kan ook.

Hoe werkt het?

1. Surf naar www.brianfolts.com/driver

streetmap-filmpje1

2. Typ in het vakje origin je vertrekadres en in het vakje destination het eindpunt. Straatnaam met of zonder huisnummer en gemeentenaam zijn voldoende bv. sint-amandsesteenweg 40, bornem

3. Klik op de Play knop. Even geduld, het filmpje wordt aangemaakt…

streetmap-filmpje2

4. Het filmpje speelt automatisch af. Op de kaart naast het filmpje geeft de ballon met de stip aan waar je je ergens bevindt op de route. De A-ballon is je vertrekpunt en punt B is je eindbestemming.

streetmap-filmpje3

5. Gebruik eventueel de knoppen Pause (pauzeren), Faster (sneller) en Slower (trager). Onder de kaart staan soms ook alternatieve routes vermeld.Als je daarop klikt wordt het filmpje van die route getoond.
Wil je het filmpje opnieuw zien? Klik het beginpunt van de blauwe balk onder het filmpje. Je kan ook op een ander punt van de balk klikken om het filmpje vanaf daar te herbekijken.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s