Verbeter je iOS7 ervaring

iOS7maxres

iOS 7 is het nieuwe besturingssysteem van Apple voor de iPod, iPad en iPhone.  Het ziet er heel anders uit dan zijn voorgangers en voert ook een aantal nieuwe functies en standaardinstellingen in. We geven een kort overzichtje van enkele belangrijke veranderingen.

Bedieningspaneel

Het bedieningspaneel is nieuw voor Apple. Je opent het door van de onderkant van het scherm naar boven te slepen.

Via het bedieningspaneel heb je snel toegang tot handige functies

In het bedieningspaneel zie je meteen je draadloze verbindingen, schermhelderheid en muziekspeler. Met de onderste rij icoontjes kan je snel de zaklamp, chronometer, rekenmachine of het fototoestel inschakelen.

Standaard is het bedieningspaneel zowel vanaf het toegangsscherm, het home-scherm als vanuit apps te bereiken, maar dat kan je ook aanpassen. Via Instellingen > Bedieningspaneel kan je de bereikbaarheid op het toegangsscherm of vanuit apps aan of uit zetten. Het paneel blijft wel altijd bereikbaar vanuit het home-scherm.

Je kan zelf instellen of het bedieningspaneel enkel op het toegangsscherm of ook vanuit apps te bereiken is

Berichtencentrum

Het berichtencentrum blijft bereikbaar door van de bovenkant van het scherm naar beneden te slepen, maar toont nu veel meer informatie. Je vindt er een kort weerbericht, je eerstvolgende activiteiten, herinneringen, berichten, gemiste oproepen en meer.

In het nieuwe berichtencetnrum vind je een kort weerbericht, je eerstvolgende activiteiten, herinneringen, berichten, gemiste oproepen en meer

Het berichtencentrum is standaard vanaf het home-scherm en vanaf het toegangsscherm te bereiken, dus door iedereen die het toestel in handen krijgt. Maar ook dit kan je aanpassen. Ga naar Instellingen > Berichtencentrum en zet onder ‘Op toegangsscherm’ de beide opties uit.

Je bepaalt zelf wat er van het berichtencentrum op het toegangsscherm te zien is

Apps sluiten

Net zoals in vorige versies krijg je in iOS7 een overzicht van alle geopende apps als je dubbelklikt op de home-knop. Nieuw is dat je voorbeeldvensters van de geopende apps te zien krijgt, en dat je de apps sluit door die voorbeeldvensters naar boven te vegen. Zo kan je trouwens tot drie apps tegelijk sluiten!

Dubbelklik op de Home-knop en veeg de schermpjes naar boven om apps te sluiten

Vette tekst

Het lettertype dat iOS7 gebruikt is veel lichter dan in vorige versies, en voor sommigen is het moeilijk leesbaar. Je kan dit probleem voor een stuk verhelpen door de optie ‘vette tekst’ aan te vinken. Je vindt dit onder Instellingen > Algemeen > Toegankelijkheid. Op het home-scherm en in compatibele apps zullen de letters dan dikker en leesbaarder zijn.

Tik op de knop naast 'Vette tekst' om letters beter leesbaar te maken

Batterijduur verbeteren

iOS7 heeft mooie animaties en verschillende functies die het gebruikers makkelijker moeten maken, maar het vermindert de batterijduur van je toestel. Door enkele instellingen te veranderen kan je die wel nog verbeteren.

Animaties afzetten

De animaties en het parallax-effect zet je uit via Instellingen > Algemeen > Toegankelijkheid > Verminder beweging . Let wel op, je moet ‘Verminder beweging’ aan zetten om de animaties uit te schakelen.

Zet de parallax beweging uit

Apps verversen op achtergrond

In iOS7 gaan verschillende apps automatisch inhoud updaten als ze op de achtergrond open staan. Zet de functie uit via Instellingen > Algemeen > Ververs apps op achtergrond. Je kan kiezen om de instelling per app te bepalen of gewoon meteen alles aan of uit zetten.

Schakel verversen van apps op de achtergrond uit

Netwerkverbindingen en schermhelderheid

Nu iOS7 een bedieningspaneel heeft (zie boven), is het een stuk makkelijker om je draadloze verbindingen en schermhelderheid te beheren. Veeg het paneel open. Met de eerste drie icoontjes in de bovenste rij kan je vliegtuigmodus inschakelen, of apart de WiFi en bluetoothverbindingen aan of uit zetten. Met het balkje net onder die icoontjes regel je de schermhelderheid. Ook Airdrop uitschakelen zal je batterijduur verbeteren, als het aanstaat zoekt je toestel namelijk constant naar andere iPhones of iPads in de omgeving. Tik op het Airdrop-icoontje om de optie te krijgen dit uit te schakelen.

Stel je scherm in op een lager lichtniveau en schakel Airdrop uit

MEER INFO

Iphoneclub.nl – dossier iOS7

Advertenties

One thought on “Verbeter je iOS7 ervaring

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s