Twitter volgt je over het web. Pas je instellingen aan!

Twitter3kanariesBegin juli maakte Twitter via een blogbericht bekend dat ze (vrij vertaald) gaan ‘experimenteren met nieuwe manieren om gepersonaliseerde reclame te tonen’. Met andere woorden, het bedrijf gaat op de voet volgen waar hun gebruikers naartoe surfen om hen zo gerichte reclame te kunnen sturen. En wat meer is, vanaf nu doen ze dat ook buiten Twitter.

Dit is geen echte Twitterknop. Klik gerust voor een groter beeld.

Dit is geen echte Twitterknop. Klik gerust voor een groter beeld.

Elke website met een Twitter-widget of -knop, zal nu automatisch aan het  bedrijf laten weten dat jij er bent geweest, hoelang je bent gebleven en waar je op hebt geklikt.

Het grote negatieve punt is nog steeds dit: het is één ding dat een commercieel bedrijf bijhoudt waar je in hun eigen winkel naar kijkt en wat je koopt om uiteindelijk meer aan je te kunnen verkopen. Maar het is iets heel anders als dat bedrijf je over straat, in andere winkels én thuis begint te volgen met datzelfde doel. Toch is dit precies wat Twitter -en vele anderen- doen op het internet.

Positief aan dit nieuws is dan weer dat het allemaal heel open gebeurde, duidelijk bekend werd gemaakt en dat de optie om dit te weigeren van in het begin al werd ingebouwd. Sommige populaire sociale netwerken gedragen zich wel eens anders.

twittershermafbWil je dus beletten dat Twitter je volgt, dan kan je je makkelijk uitschrijven. Log in op je Twitter-account en ga naar de instellingen.

Scroll een beetje naar beneden en klik het vinkje weg bij ‘Uitgelichte inhoud – Gepersonaliseerde advertenties gebaseerd op…’ (klik op de schermafbeelding hiernaast voor een grotere versie).

Scroll dan naar helemaal onderaan de pagina en  klik op ‘Wijzigingen opslaan’.

Klaar!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s