Je Facebook Login gebruiken voor andere websites.

digigids-sociallogin

Een sociale login gebruiken is de nieuwe trend op het wereldwijde web. Steeds meer websites bieden de optie aan om je bij hen te registeren via je bestaande Facebook, Twitter of Google+-account. Zo kan je je Facebook-account gebruiken om in te loggen bij bijvoorbeeld Spotify, Delicious, Pinterest en Flickr. Dit heeft zijn de voor- en nadelen…

Voordelen

  1. Tijdswinst. Je hoeft geen registratieformulier in te vullen voor de nieuwe website/webdienst die je wil gebruiken. Alle gegevens worden met één druk op de knop gekopieerd vanuit je sociale netwerkaccount.
  2. Geen nieuw paswoord. Je hoeft geen nieuw paswoord te verzinnen/onthouden. Gewoon klikken op de inloggen met Facebook/Twitter/ Google+ voltstaat. 

Nadelen

  1. Controle over je gegevens. Je bepaalt niet zelf welke gegevens de nieuwe website kan overnemen van je sociale netwerkaccount. De info die de verschillende webdiensten zichzelf toe-eigenen na de koppeling van de accounts verschilt van toepassing tot toepassing. Je kan zo’n koppeling wel altijd ongedaan maken, maar ondertussen zitten jouw gegevens wel al lang in hun databank.
  2. Opzeggen sociale netwerk. Stel dat je genoeg hebt van je facebook/twitter of google-account en die verwijdert, dan komt ook je toegang tot al die andere toepassingen in het gedrang.
  3. Je online profiel verscherpt. Door het koppelen van je logins maak je het de websitebouwers nog gemakkelijker om je voorkeuren te achterhalen en je online profiel te verscherpen. Deze data spelen zij al dan niet door aan derden, bv. aan marketingbureaus die dan advertenties op maat kunnen publiceren.

Aandachtspunt

Werk je op een computer die je deelt met meerdere personen die elk een eigen facebookaccount hebben? Dan zal je af en toe opnieuw moeten inloggen bij Facebook om de gekoppelde websites goed te laten werken. Zij reageren immers alleen wanneer jouw Facebooksessie actief is.

MEER INFO

 

Advertenties

One thought on “Je Facebook Login gebruiken voor andere websites.

  1. Pingback: Social media platform: Facebook | Lotte Bent

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s