Berichtregels instellen in Windows live webmail

windows_mailDit artikel gaat over het automatisch sorteren van e-mails -met andere woorden berichtregels instellen- voor de webmail mail.live.com of outlook.com (vroeger hotmail). Om berichtregels in te stellen in het downloadbare programma Windows Live Mail kan je een kijkje nemen op de site van seniorweb.nl.

outlook loginHet Postvak In van je e-mailaccount schoon en geordend houden kan een hele opgave zijn. Berichten van vrienden, familie, collega’s, nieuwsbrieven van favoriete sites en de nodige spam maken er al snel een onoverzichtelijk kluwen van.

Door het instellen van berichtregels kan je jezelf al veel werk besparen. Deze regels zorgen ervoor dat e-mailberichten bij het binnenkomen al meteen in de gewenste map gesorteerd worden. Maar je kan er nog veel meer mee.

In Windows live webmail of outlook.com is het heel eenvoudig om snel zulke berichtregels in te stellen.

Extra mappen

Als je nog geen extra mappen hebt gemaakt om de berichten in te verzamelen, begin je daar mee. Klik in de linkerkolom op ‘Nieuwe map’, vul een naam in en druk op ‘enter’. In ons voorbeeld maken we een map ‘Bib Bornem’

nieuwe map

Eenmaal je de nodige mappen hebt, moet je nog bepalen welke e-mailberichten rechtstreeks gesorteerd mogen worden. Klik in de rechterbovenhoek op het tandwieltje en klik dan op ‘Meer e-mailinstellingen’.

instellingen

Het volgende scherm geeft je een lijst met opties. Zoek onder het gedeelte ‘Outlook aanpassen’ naar ‘Regels voor het sorteren van nieuwe berichten’ en klik er op. Zo krijg je het volgende scherm.

regels01

Klik op de knop ‘Nieuw’. Als resultaat krijg je een scherm te zien waar je allerlei acties kan bepalen.

regels02

Klik gerust eens rond op de verschillende mogelijkheden. Wij willen nu alle e-mails van het adres bibliotheek@bornem.be automatisch in die map sorteren.

Bij Stap 1 wordt dit dan: [Adres afzender] [is] [bibliotheek@bornem.be]

Bij Stap 2 klik je op het pijltje naast ‘Postvak In’. Zo verschijnt een lijst met al je e-mailmappen.

regels03

Klik in de lijst op ‘Bib Bornem’, klik daarna op ‘Opslaan’ en je bent al klaar! Alle nieuwe e-mails vanaf dat adres zullen automatisch in die map gezet worden. Oudere mails, die al in je Postvak In stonden, moet je wel nog manueel sorteren.

Berichtregels kunnen heel krachtig zijn. Met de instellingen hieronder stuur je al je e-mails met in het onderwerp het woord ‘boeken’ automatisch door naar ‘boekenliefhebbers@mail.com’ (fictief adres):

regels04

Deze berichtregel voegt aan alle e-mails afkomstig van facebook.com automatisch de categorie ‘Sociaal Netwerk’ toe:

regels05

Wees vooral niet bang om wat met regels te experimenteren. Ze kunnen je e-mailervaring een stuk aangenamer maken.

Advertenties

2 thoughts on “Berichtregels instellen in Windows live webmail

  1. Kan ik een regel instellen dat opgehaalde e-mails op de server van de provider nog een tijd blijven staan zodat ik ze ook op andere computers kan binnenhalen?

    • Ja, dat kan. Windows Live Mails staan sowieso ‘in de cloud’, dus die instellingen vind je in de apps op die andere toestellen of computers. Google eens op ‘Leave mail on server […]’, waarbij […] staat voor het programma dat je gebruikt. ‘Leave mail on server iPad mail’, ‘leave mail on server Live Mail’, enz. Als het Engels te ingewikkeld is kan je Google Vertalen gebruiken: http://translate.google.com/ Veel succes!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s