Zamzar, online dienstverlening

Gebruik jij soms You-Tube filmpjes tijdens een workshop of als filmfragment in een diavoorstelling? Dan ken je het risico: wat als de internetverbinding niet werkt? Het is veiliger om het filmpje te downloaden naar je computer. Zo heb je geen internet nodig om het af te spelen. Hiervoor bestaan gratis softwareprogramma’s (bv. YouTubedownloader) die je op je computer moet installeren. Met www.zamzar.com kan je het ook: gratis, snel én zonder installatiegedoe.

Zamzar helpt je ook bestanden omzetten van het ene formaat naar het ander. Werkt jouw pc met de oude versie van Word (.doc), Excel (.xls) of Powerpoint (.ppt) en ontving je bestanden gemaakt in de nieuwe versie (2007/2010 : .docx, .xlsx of .pptx)? Door ze om te zetten of te converteren kan je ze toch openen op je computer. Je kan bestanden ook omzetten naar pdf-formaat, Open Officeversies en nog veel meer.

Zamzar kan ook afbeeldingen, film- en muziekbestanden voor je omzetten naar een ander formaat. Je kan bijvoorbeeld via www.jamendo.com muziek downloaden. Die liedjes mag je voor privé-doeleinde gratis gebruiken, bijvoorbeeld als soundtrack voor je filmpjes of powerpoint. Helaas wordt de muziek gedownload in mp3-formaat en die bestanden wil  Windows Movie Maker  niet inlezen. Met Zamzar kan je het mp3- geluidsfragment  omzetten naar een wma of Windows Media Audio bestand. En dat is gelukkig véél eenvoudiger dan je denkt…

Advertenties

2 thoughts on “Zamzar, online dienstverlening

  1. Beste,
    Kan ik u bib-strip: zanzar (handleiding) ook downloaden? Dit lukt me nl. niet en ik heb dit reeds met een aantal van jullie andere handleidingen gedaan.
    PS. Jullie hebben fantastisch praktische handleidingen. Chapeau voor dit nuttige initiatief.
    D.B.

    • Hallo Daisy, we hebben de instellingen nog even nagekeken en er staat wel degelijk aangevinkt dat downloaden is toegelaten. Vervolgens hebben we zelf nog even getest of het downloaden lukt en dat lijkt te werken. Het is wel een powerpoint pptx, dus versie 2007 of hoger. Zou dat het probleem kunnen zijn?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s