Gratis Games: Steam

Steam is het online platform van spelontwikkelaar en uitgever Valve.  Het werkt een beetje als iTunes: eerst moet je het  Steam-programma installeren op je computer. Daarna kan je van daar uit beschrijvingen van games lezen, filmpjes en foto’s bekijken, berichten uitwisselen met vrienden en eventueel aankopen doen. Maar Steam heeft ook een heel uitgebreide collectie gratis F2P-games.

.

Drie absolute toppers uit de Steamwinkel:

Team Fortress 2

Team Fortress 2 is een van de meest populaire en succesvolle online actiespellen van de laatste jaren. TF2 is een typevoorbeeld van schietspellen voor teams. Je kan kiezen uit verschillende klassen -soldaten, sluipschutters, ontmijners, verplegers, enz.- met elk hun eigen wapenarsenaal. Het aantal omgevingen is beperkt, maar TF2 heeft  erg veel speltypes, ‘capture the flag / verover de vlag’, ‘capture points /  hou terrein bezet’, ‘king of the hill / meester van de heuvel’ en nog meer.

Star Trek Online

In Star Trek Online neem je als speler het bevel over je eigen ruimteschip en crew. ‘Explore strange new worlds, seek out new life and new civilizations, and boldly go where no one has gone before‘,  in dit massieve online universum. Extra pluspuntjes voor hevige Star Trek-fans: de geluidseffecten lijken zo uit Star Trek TNG te komen en ook de beroemde LCARS interface wordt trouw overgenomen. Bovendien zien zowel de ruimte als de schepen er erg knap uit.

EverQuest II

Fantasy-rollenspellen zijn sowieso al goed vertegenwoordigd in de F2P-wereld. Everquest II blijft vaak ten onrechte in de schaduw van topper World of Warcraft (WoW) staan. Toch is het spel zeker de moeite als je houdt van avontuur, dwergenschatten, draken, eenhoorns en bossen vol elfen. Je gratis voortgang in dit spel is immers niet tot een bepaald niveau beperkt, wat wel het geval is bij WoW.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s