Hoe een nieuw lettertype installeren?

Wil je  je tekst net dat beetje extra te geven? Ga dan eens op zoek naar nieuwe lettertypes of fonts. Op het internet vind je het hele alfabet in de meest uiteenlopende vormen. Het installeren op je eigen pc is in een wip gebeurd.

Voor een nostalgische bui zijn er typmachine-schriften, voor romantiek gebruik je handgeschreven tekst en wil je tijdreizen dan kan je ondermeer kiezen uit middeleeuws of futuristisch schrift. Zin in scrabble, een autoritje, een lekker hapje eten of ben je fan van de gekende merken? Lettertypes voor alle gelegenheden en in verschillende smaken dus…

Hou wel in de gaten dat je lettertypes selecteert die onder de freeware-licentie vallen want die mag je gratis gebruiken. Vergeet ook niet dat de lettertypes enkel werken op computers waarop ze geïnstalleerd zijn. Wil je de tekst doormailen dan zet je het bestand om naar een pdf-bestand om je mooie lay-out te bewaren.

Heb je de smaak te pakken? Maak gebruik van onze lettertypenlijsten (Word-versie) om je eigen lijst samen te stellen. De stap-voor-stapgids is een verkorte handleiding voor het installeren van lettertypes.

MEER INFO

Advertenties

One thought on “Hoe een nieuw lettertype installeren?

  1. Pingback: Oorkonde of diploma maken | Bib Bornems Digigids

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s