Welk lettertype is dat?

Hou jij ook van mooie letters? Heb je je ooit al eens afgevraagd welk lettertype gebruikt wordt op een affiche, in een tijdschrift, of op die ene mooie site? Wel, lettertypes op het internet kan je nu met één muisklik makkelijk identificeren.

Hoe? Daarvoor moet je eerst de Chrome-browser installeren en er voor zorgen dat je een Google-account hebt. Zoek dan in de Web Store naar de app ‘Whatfont‘, en voeg die toe aan Chrome. Dat doe je door op de blauwe knop bovenaan het informatie-venstertje te klikken. Geen zorgen, al deze programmaatjes zijn gratis.

Als Whatfont eenmaal is geïnstalleerd, merk je rechts naast de adresbalk van Chrome een nieuw knopje op: [f?]. Dit is de knop die Whatfont aan en uit zet.

whatfontProbeer het zelf maar eens uit. Ga naar een pagina die je wil inspecteren en klik op de [f?]-knop. Nu kan je op twee manieren lettertypes identificeren. Als je gewoon met het cursorpijltje boven de tekst zweeft, krijg je enkel de naam van het gebruikte lettertype te zien. Als je klikt op een webtekst krijg je echter veel meer informatie:  naam en familie van het lettertype, de grootte, de regelafstand, de kleur, de uitgever én of het lettertype al dan niet cursief of vet is gezet.

Zolang Whatfont actief is, werken links en koppelingen natuurlijk niet. Als je er op klikt, krijg je gewoon meer informatie over het gebruikte lettertype voor die koppeling. Zet de app uit (klik op de [f?]-knop), en  je kan weer surfen als voorheen.

Advertenties

2 thoughts on “Welk lettertype is dat?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s