Beveilig gratis je computer

hangslotJe computer beveiligen kan een dure zaak zijn. Commercieel verkrijgbare virusscanners, internetbeveiliging of anti-spybot software kosten al gauw rond 100 euro, per jaar wel te verstaan. En tegenwoordig is niet beveiligen geen optie meer. Is er dan geen andere oplossing dan in de portefeuille te tasten en te betalen? Toch wel, met enkele gratis én betrouwbare beveiligingsprogramma’s.

Goeie raad

Als je al een antivirusprogramma op je computer hebt staan, dan kan je dat best eerst verwijderen voor je een ander installeert. De verschillende pakketten beveiligingssoftware werken immers niet goed samen. Als je er meer dan een actief hebt, zorgt dat vaak voor valse foutmeldingen of andere conflicten.

Nog enkele veiligheidstips: welk programma je ook gebruikt, zorg dat je het up-to-date houdt, net zoals het Windows-besturingssysteem waar je mee werkt. Gebruik om te surfen liefst een andere browser dan Internet Explorer (bijvoorbeeld Chrome, Firefox, Opera of Safari) en probeer niet te klikken op verdacht uitziende links. Laat je ook niet in de luren leggen door pop-up venstertjes die je vertellen dat je geïnfecteerd bent en dat je een speciaal programmaatje moet downloaden om het probleem op te lossen. Dit programmaatje is vaak zelf een virus.

Jammer genoeg kan je pc, zelfs als je deze basisregels strikt volgt, toch nog geïnfecteerd raken.

Antivirus

web knoppenInstalleer een van deze gratis programma’s om je beveiliging te verzekeren:

Avast! Free Antivirus 6.0 – Samen met AVG (zie onder) een van de meest gebruikte gratis beveiligingsprogramma’s. Nieuwe virusdefinities worden automatisch gedownload en het programma houdt zelf in het oog wanneer een nieuwe versie beschikbaar is.

AVG Anti-Virus Free Edition – Net zoals zijn concurrent actualiseert AVG zelf vlot de virusdefinities. Alleen het programma zelf up-to-date houden gaat bij AVG iets minder vlot.

Spy- en malware verwijderen

Zowel Avast! als AVG zullen je beschermen tegen het gros van de mogelijke digitale infecties. Maar het is bijna onvermijdelijk dat er na verloop van tijd iets door de mazen van het net glipt. Als dat gebeurt heb je goeie kans dat je die boosdoener kan verwijderen met één van de volgende programma’s.

Malwarebytes Anti-Malware 1.51 (Engels, via Techspot)

SUPERAntiSpyware Free Edition – (Engels) – De benaming wekt misschien niet meteen vertrouwen, maar toch is dit een bijzonder goed programma.

MEER INFO

Andere gratis antivirusprogramma’s:

Andere gratis tool:

Advertenties

One thought on “Beveilig gratis je computer

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s