Plaatsen verkennen met Street View

In een groot aantal landen, waaronder België, kan je  met de computer door de straten wandelen. Hiervoor maak je gebruik van Street View, een extraatje bij Google Maps. Hiermee kan je virtueel op reis gaan en dat is heel handig wanneer je voor je echte vertrek al even op verkenning wil gaan…

Bib Bornem in Street View

Het kan wel een beetje oefening vergen om het poppetje of Pegman op de juiste plaats te slepen en rond te kijken of vooruit te bewegen in Street View. Onze bibstrip toont duidelijk wat je moet doen en wat de beperkingen zijn.

Zoek je een leuke plek om te oefenen? Ga eens digitaal op stap in een pretpark zoals de Efteling of Plopsaland, bezoek Kew Gardens of ga op stap in ParijsNew York of Tokio. Neem het Street View-popje vast en sleep het over de kaart. Overal waar de lijntjes blauw kleuren kan je het popje plaatsen. Even geduld uitoefenen terwijl de panoramische foto’s worden ingeladen, en je kan op stap.

Google heeft zelf een galerij aangelegd met leuke plekjes om te bekijken met Street View. Klik op de onderwerpen bovenaan in de balk zoals Belgische bezienswaardigheden of UNESCO World Heritage (Werelderfgoed) en kies vervolgens een locatie uit de lijst, links naast de foto.

MEER INFO

Advertenties

One thought on “Plaatsen verkennen met Street View

  1. Pingback: Testrit-filmpje van je Google Mapsroute | Bib Bornems Digigids

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s