Gratis games

Computerspelletjes spelen –gamen– heeft de reputatie een dure hobby te zijn. De commerciële spelletjes zijn erg duur en zelfs als je je aankopen beperkt, kan de rekening  toch makkelijk hoog oplopen… Maar je kan ook gratis aan je spelletjeskriebel krabben. Via het internet vind je massa’s games waar je  je zonder te betalen mee kan amuseren.

Er zijn verschillende soorten gratis spelletjes. De meest talrijke zijn eenvoudige puzzel- of actiespelletjes –casual games– die gratis op het net worden aangeboden. Ze zijn heel simpel qua opzet, ontwerp en uitwerking, en zijn meestal gewoon bedoeld om wat tijd te verdrijven. Maar toch vind je ook hier zowel klassiekers als moderne pareltjes. Kijk bijvoorbeeld eens naar:

.

Desktop Tower Defense

Desktop Tower Defense is een strategiespel waarbij je torens met afweergeschut moet bouwen om een onophoudelijke stroom vijanden halt toe te roepen.

.

Orisinal

Orisinal is een gratis games project van webdesigner Ferry Halim. Hier vind je heel veel verschillende soorten spelletjes in een zeer herkenbare en aangename stijl. Probeer zeker eens Bauns, Carrot Track, Hydrophobia en Winter Bells.

.

Puzzle Bobble

Puzzle Bobble is een klassiek puzzelspel uit 1994. Je schiet belletjes van verschillende kleuren af op een spelbord dat langzaam zakt. Als je er meer dan drie bij elkaar hebt, verdwijnen ze.

.

Tetris

Tetris (of Blokken) hoeft waarschijnlijk niet meer uitgelegd te worden: vul rijen met verschillende soorten blokken en hou het zo lang mogelijk uit.

.

Zoo Keeper

Zoo Keeper is nog een ander soort puzzelspel. Alle dieren in de zoo zijn ontsnapt en willen om een of andere reden enkel in groepjes van drie of meer terug naar hun habitat. Aan jou om ze te verzamelen.

Google Chrome

De Chrome Web Store

Als je Google Chrome op je computer hebt, heb je direct toegang tot nóg meer gratis spelletjes. In de Chrome Web Store vind je tientallen spelletjesapps van hoge kwaliteit die je anders alleen via sociale netwerken of op een Android-tablet of smartphone kan spelen. 3D bowlenAngry Birds, Bejeweled, Golf World CupPaper Toss, Portal, Sonic the Hedgehog, en nog veel meer.

.

MEER INFO

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s