Gratis games (3): Free To Play games

Misschien wel de meest interessante categorie gratis spelletjes zijn de F2P-games of free to play games. Ze worden gemaakt door professionele spelontwikkelaars en zijn vaak licht aangepaste versies van grote kaskraker-gametitels. Ze zien er heel mooi uit en zijn ook inhoudelijk veel uitgebreider dan casual of sociale games. Je bent er al snel uren mee bezig. De meeste kan je niet vanuit een browser spelen, maar moet je installeren op je computer.

Er zijn twee verschillende types. Het eerste kan je in principe helemaal gratis uitspelen, maar rekent erop dat je zogenaamde micro-aankopen doet tijdens je spel. Het tweede type laat je een tijd gratis spelen (een soort demo) maar geeft pas na betaling de volledige inhoud vrij. Als je je niet stoort aan de reclameboodschappen in het spel, kan je veel plezier beleven aan deze F2P-games…

Age of Empires Online

 Age of Empires is een succesvolle reeks strategische spellen van Microsoft.  In dit spel bouw je dorpen, leg je velden aan, roep je een leger in dienst om daarmee de wereld te veroveren. Het eerste Age of Empires-spel dateert uit 1997. Deze F2P-versie is nummer vier in de reeks en laat je spelen met vier historische culturen: Kelten, Perzen, Egyptenaren en Grieken.

Battlefield Heroes

Battlefield Heroes is een Wereldoorlog 2-spel in tekenfilmstijl. Het is een typisch team-schietspel (team-based shooter). Je kiest een van de twee kampen, de ‘royals’ of de ‘nationals’, en probeert samen met je makkers het andere team te verslaan. Er zijn 3 types soldaten en verschillende omgevingen (een Europees dorpje,  een nachtelijke haven, een zonnige atol in de Stille Oceaan,…).

Battleforge

Battleforge is net als Age of Empires Online een strategisch spel. Het basisgegeven blijft hetzelfde: een leger samenstellen en daarmee anderen verslaan. Battleforge is echter in een mooi fantasy-jasje gestoken en laat je toe om draken, trollen en magie in te zetten bij je veroveringen.

Battle for Wesnoth

Battle for Wesnoth is een strategisch fantasyspel van een iets andere slag. Terwijl je bij Age of Empires en Battleforge aan één stuk door opdrachten aan je troepen kan geven, moet je hier je beurt afwachten. Net zoals bij stratego of schaken dus. Het spel wordt bovendien verdeeld onder een GNU publieke licentie.  Dit betekent dat het volledig gratis is en  je nooit om enige vorm van betaling zal gevraagd worden.

Hedgewars

In Hedgewars neem je het bevel over een troep roze egeltjes. Het spel lijkt wel een beetje op het klassieke spel Worms uit de jaren ’90. Elk van je egeltjes begint met een aantal levenspunten en een wapen. Ze kunnen lopen, springen of hun wapen gebruiken. Je verliest egeltjes als alle levenspunten op zijn of als ze in het water vallen. De verschillende omgevingen zien er erg leuk uit en er zijn veel thema’s (Halloween, Kerst, Valentijn en werelden met een knipoog naar bekende tv-series, films en strips).

Quake Live

Als je het met iets oudere gamers over hun favoriete schietspellen hebt, is de kans erg groot dat je de naam Quake te horen krijgt. Quake 3 was jarenlang het meest populaire schietspel voor meerdere spelers tegelijk. Met Quake Live kan je  gratis genieten van een geactualiseerde versie van dit beroemde spel. De beelden zijn mooier, de animaties soepeler en het spelverloop is bijna perfect fijngesteld. Een waar stukje game-geschiedenis waar je je ook mee kan amuseren.

Trackmania Nations

Trackmania Nations werd oorspronkelijk uitgebracht als promotie voor de Electronic Sports World Cup, een internationaal kampioenschap voor gamers. Je kan racen tegen coureurs uit de hele wereld op meer dan 100 verschillende tracks of racecircuits. Het spel geeft iedereen hetzelfde type wagen, zodat winnen of verliezen echt van je racekwaliteiten afhangt. Je kan je racekar wel zelf beschilderen om je te onderscheiden van andere spelers.

World of Warcraft

World of Warcraft, vaak afgekort tot WoW, is zonder meer legendarisch: meer dan 10 miljoen actieve spelers, een dynamische wereld met verschillende planeten en continenten, een overkoepelend verhaal en honderden grote en kleine queesten om te ondernemen. De gratis versie van WoW, de zogenaamde starterseditie, is een uitgebreide demo van het spel. Je kan gratis spelen tot je personage niveau 20 bereikt. Daarna stopt het met groeien en kan je stoppen, verder spelen zonder sterker te worden, opnieuw beginnen met een ander personage of… betalen om met je oude personage verder te kunnen.

MEER INFO

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s