Gratis games (2): sociale games

Nu de technologie het toelaat zie je computergames meer en meer in de sociale richting evolueren. Er zijn sociale games zoals Wii Sports, Guitar Hero, of Singstar, die ideaal zijn om samen met je vrienden rond één tv-toestel te spelen.  Er zijn ook sociale casual games zoals Wordfeud, die je snel-snel even tussendoor kan spelen via je gsm. En er zijn games die steunen op het sociaal netwerk van hun spelers zoals Farmville of Sims Social.

Spelen met je netwerk

Spelletjes spelen is zeer populair bij gebruikers van Facebook of Google+. Bij dit soort sociale games is het vaak de bedoeling om zoveel mogelijk van je vrienden bij het spel te betrekken om de leukste spelervaring te hebben of de beste resultaten te halen.

Sociale netwerkspellen zijn in regel gratis, maar sommige bieden de mogelijkheid om met zogenaamde tegoedpunten extraatjes aan te kopen zoals hulpmiddelen, kleren voor de personages of nieuwe spelniveau’s. Je kan bonuspunten verdienen door hoge scores te halen of andere doelen te bereiken. Extra tegoedpunten kan je ook aankopen en kosten ongeveer 10 eurocent per punt.

Speel  je via sociale netwerksites dan moet je je privacy-instellingen bewaken. Vaak vragen spellen toegang tot jouw profiel, een werkend e-mailadres of zetten ze berichten op je persoonlijke prikbord of op dat van je vrienden. Zorg dus dat je weet waar je precies akkoord mee gaat. Het sociale aspect geeft wel een meerwaarde bij het spelen door scores te vergelijken of  je netwerk in te schakelen om problemen op te lossen. Enkel je vrienden kunnen bijvoorbeeld je verdorde planten weer doen bloeien in Farmville.

Enkele populaire games op Facebook en Google+

Tik gewoon de naam van het spel in het zoekvak om de app-pagina te vinden.

Angry Birds

Eén van de populairste games. Het verhaal: een stel varkens heeft het nest van een groep vogels leeggeroofd. Die zijn behoorlijk kwaad en willen wraak.  Angry Birds is een actie-puzzelspel waarbij je met een beperkt aantal vogeltjes de varkens te lijf moet gaan. Heel leuk, en met een hoog ‘nog-ééntje-en-dan-stop-ik’ gehalte.

.

Bubble Witch Saga

Een bubbelschietspelletje met een twist. Een demon heeft alle leven uit het land gezogen. De heksen mengen bubbels tot het juiste drankje om iedereen terug tot leven te wekken. Je score wordt vergeleken met die van je vrienden en er zijn meer dan 60 knap getekende niveau’s.

Castleville

De laatste telg in de familie X-ville spelletjes. Eerder was er al Farmville en Cityville. Het basisgegeven is hetzelfde: je begint met een klein eigendom -in Farmville een boerderij, in Cityville een huis en in Castleville een kasteel. Daarna bouw je verder aan je stekje. Bedoeling is om zoveel mogelijk terrein te bewerken en je virtuele wereldje zo groot mogelijk te laten uitgroeien.

Words with Friends

Het populairste spel van 2009, maar ook nu nog altijd héél leuk.  Words with Friends is een soort digitale Scrabble. De spelregels zijn ook vergelijkbaar, maar je kan in principe zo lang doen over je beurt als je wil, en tegen meerdere mensen tegelijk spelen op verschillende spelborden. Helaas momenteel alleen in Engelstalige versie.

Zuma Blitz

Zuma is een minder bekend puzzelspel, maar gaat al jaren mee en heeft een massa trouwe fans. Felgekleurde knikkers rollen door een stenen gang of tunnel naar een Inca-masker. Jij moet voorkomen dat ze het masker bereiken. Dat doe je door extra knikkers te droppen. Als de kleuren overeenkomen, verdwijnen de knikkers uit de tunnel. Je spel eindigt als de tijd op is of de knikkers het masker bereiken.

MEER INFO

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s