Downloaden van Youtube

Je hebt een interessant filmpje gevonden -op Youtube of een andere videosite. Kan je dat bewaren op je eigen computer? Je wil het misschien gebruiken in een presentatie of bekijken zonder internetverbinding. Of gewoon voor het geval de eigenaar het filmpje ooit verwijdert…

Standaard bieden de meeste videosites je niet de mogelijkheid om hun filmpjes te downloaden. Maar waar een wil is, is een weg.

Bewaren via je browser

Als je met Mozilla Firefox surft, is de oplossing erg makkelijk. Installeer gewoon de gratis add-on ‘Easy youtube video downloader‘ en je bent vertrokken. De add-on integreert zich naadloos in je browser, maar werkt jammer genoeg niet met alle andere sites.

Bewaren via software

YouTube Downloader van Biennesoft is een gratis programmaatje dat je op je computer moet installeren. Kopieer gewoon het webadres van de video die je wil downloaden, plak dat in het programma en klik op de knop. Je krijgt de keuze om bestanden in verschillende formaten op te slaan, waaronder avi, mpeg, en mp3.

Bewaren via websites

Er zijn tientallen webdiensten te vinden waar je online filmpjes kan downloaden. Bij sommigen kan je meteen terecht, voor anderen moet je je eerst registreren. De twee hieronder werken zonder registratie.

Keepvid

Keepvid ondersteunt Youtube, Vimeo, Dailymotion en Metacafé, en werkt net als Youtube Downloader. URL kopiëren, plakken en klikken. Vervolgens genereert Keepvid koppelingen naar verschillende versies van het filmpje. Al wat je dan nog hoeft te doen is het bestandsformaat en de kwaliteit kiezen en klikken op de hyperlink.

Zamzar

Zamzar werkt op een vergelijkbare manier als Keepvid, maar heeft meer functies. Naast  gewoon video’s downloaden kan je hier ook bestanden converteren naar een ander formaat: van een Powerpoint- of Word-document naar pdf bijvoorbeeld. Voor Zamzar heb je echter wel een werkend e-mailadres nodig. De link naar je bestand verschijnt namelijk niet op een webpagina, maar wordt via e-mail doorgestuurd.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s