Een diavoorstelling op je bureaublad

Een leuke tip voor Windows 7-gebruikers: je kan je computer zo instellen dat de afbeelding op je bureaublad automatisch verandert.

 

Hoe doe je dit?

Microsoft heeft zelf een heel duidelijke videohandleiding op het web gezet.

Hieronder vermelden we de nodige stappen één voor één. Eerst maken we een map om alle foto’s voor de diavoorstelling in te verzamelen.

 1. klik op de start-knop
 2. klik op je gebruikersnaam (rechts bovenaan in het menu)
 3. maak een nieuwe map aan
 4. kopieer alle foto’s die je voor je diavoorstelling wil gebruiken naar die map

Nu moeten we enkel Windows 7 nog instellen zodat het je foto’s kan vinden.

 1. klik op de start-knop
 2. klik op ‘Configuratiescherm’
 3. zoek het onderdeel ‘Vormgeving en persoonlijke instellingen’ en klik op ‘Bureaubladachtergrond wijzigen’
 4. klik op de knop ‘bladeren’ en selecteer de map die je net hebt gemaakt. Windows gebruikt automatisch alle afbeeldingen in die map voor je diavoorstelling.
 5. onderaan het venster kan je aangeven hoe snel je de foto’s wil zien veranderen. De standaardinstelling van 10 seconden is echter erg snel. Je kiest best voor een trager en iets meer rustgevend wisselritme.

Waar vind je mooie foto’s?

Velen zullen het natuurlijk het leukst vinden om hiervoor je beste eigen vakantie- of familiefoto’s te gebruiken. Maar als je ook wel eens wat anders wil, kan je op het internet verschillende websites vinden die gratis bureaubladachtergronden of hoge resolutie foto’s aanbieden. Let wel op als je er via Google naar op zoek gaat, sommige van de zogenaamde wallpaper-sites proberen malafide bestanden op je pc te zetten en zijn dus absoluut niet veilig. Maar de volgende zijn dat zeker wel:

 • Algemeen: DeviantArt is een online gemeenschap van amateur- en semi-professionele fotografen, grafisch ontwerpers/kunstenaars en tekenaars. Onder hen zijn er velen die zich toeleggen op het opladen van interessante bureaubladachtergronden.
 • Algemeen: De site GUImods verzamelt een aantal programmaatjes, tips en trucs om het uitzicht van je Windows-computer drastisch aan te passen. Veel van die programma’s en tips vertragen vooral je PC, maar de paar honderd achtergronden die je bij hen kan vinden zijn wel de moeite waard.
 • Algemeen: Op de designsite Interfacelift kan je meer dan 2.000 bureaubladachtergronden vinden die je onder meer kan sorteren op resolutie, beeldverhouding, aantal downloads en nog veel meer.
 • Natuur: National Geographic is bekend van zijn toonaangevende tijdschrift en documentaires (beide trouwens te vinden in onze bib). Op de internationale site kan je achtergronden op bureaubladformaat van hun mooiste foto’s downloaden.
 • Nieuws/actualiteit: De Amerikaanse krant The Boston Globe publiceert al enkele jaren foto’s in hoge resolutie onder de rubriek ‘The Big Picture‘. De keuze in hun uitgebreide archief is ongeëvenaard, ook al moet je hier en daar een foto misschien wel wat bijwerken of uitsnijden.
 • Ruimte: Sinds de lancering van de Hubble ruimtetelescoop in 1990 draait de telescoop rondjes op ongeveer 600 km hoogte, en heeft hij ons duizenden spectaculaire beelden van het heelal laten zien. Het Hubble-team heeft een grote selectie ervan verwerkt tot prachtige bureaubladachtergronden.

En voor wie graag nóg meer geheimen van Windows 7 ontsluiert, heeft Bib Bornem een mooie selectie Windows 7-boeken in huis.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s